Kariyer
11.04.2017 - 11:17 | Son Güncelleme: 11.04.2017-11:26

Ev hanımı KOSGEB desteğiyle kendi işinin patronu oldu!

Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesinde KOSGEB'in açtığı girişimcilik kursuna katılan ve hibe desteğiyle lokum imalathanesi açan ev kadını Hanife Ören, 4 kişiye istihdam sağladı.

Ev hanımı KOSGEB desteğiyle kendi işinin patronu oldu!

AA

Ören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'ın lokumuyla ünlü olduğunu hatırlattı. KOSGEB'in 2016 yılında açtığı girişimcilik kursuna  katıldığını ifade eden Ören, mesleği öğrendikten sonra iş yeri açmaya karar  verdiğini söyledi.

İş yerini kiralayıp, hazırladıkları proje ile hibe desteği başvurusunda bulunduklarını anlatan Ören, "Şekerleme üretimi üzerine yaptığımız  başvuru kabul edildi. Devletimizin desteğiyle makinelerimizi aldık. İşçilerimizin sigortaları karşılanıyor, maaşları veriliyor. İki pişirme bir de kesim makinemiz  var. İşimizi geliştirmeye başladık. İnşallah daha da ilerleriz. Satışlarımız bu  aralar çok güzel. Henüz yeni bir işletmeyiz, tanıtıma öncelik vermeyi  planlıyoruz." diye konuştu.

"Kadınlar için bunlar büyük fırsat"

Ören, ürettikleri lokumları, başta İstanbul, Ankara ve Tekirdağ olmak  üzere birçok ile gönderdiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Devletimizden Allah razı olsun, 50 bin lira hibe desteği ile kendi iş  yerimizi açtık. Kadın girişimcilere kendi işini kurmaları konusunda çok güzel  destekler veriliyor. İsteyen herkes bir iş yapabilir. Bizi gören bayanlar örnek  aldıklarında, kendi işini kuranların sayısı artar. Devletimizin desteğiyle iş  yeri açarlar ve işsizlik sıkıntısı gider. Birkaç işçi çalıştırırlar ve daha fazla eve ekmek girer. Özellikle köylerde yaşayan kadınlar için bunlar büyük fırsat.  Kendilerini ileriye taşımak için bir adım bu. Biz şimdi adımımızı attık,  merdivenleri çıkmaya başladık. İnşallah daha da ilerlemeyi düşünüyoruz."

Şimdilik Çobanlar'da satış şubesi açtıklarını, gelecek dönemde başta  Emirdağ olmak üzere diğer ilçelere de şube açmayı planladıklarını aktaran Ören,  "Eskişehir ve Ankara gibi illerde de şube açabiliriz. Afyon lokumumuz inşallah  önümüzdeki aylarda Avrupa'ya da gidecek." dedi.

Ören, lokum yapımında nişasta, şeker ve su kullandıklarını belirterek,  "Kaymağını özel alıyoruz. Manda kaymağını tüketicilerimizin damak tadına göre  yapmaya çalışıyoruz. Özel olarak ürettiğimiz ürünler arasında kaymak dolması, tel kadayıflısı var. Kaymak dolmasının özelliği hakiki manda kaymağından olması. Taze kaymak lokuma ayrı bir lezzet veriyor." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın
Gönder
GÜNÜN İŞ FIRSATLARI
Tüm İlanlar desteği ile
Kurulu düzene karşı gelmeye ne denir ?
©Copyright 2017 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.